dilluns, 6 de juliol del 2009

Presentació Llibre de Enric Vila

El pròxim dijous 30 de Juliol de 2009, a la Catequística "La Cate" de Figueres, a la Ronda Rector Aroles 4, a les 20:00 hores, La Casa Gran del Catalanisme de Figueres tindrà l'honor de presentar el llibre "El nostre heroi Josep Pla" de l'escriptor Enric Vila.

Resum argumental
A mig camí del diari personal i la investigació històrica, Enric Vila ens planteja una altra manera de mirar-nos Josep Pla a través d'un recorregut fascinant per la literatura del nostre país seguint les petges a un dels millors escriptors de tots els temps.
Àgil, amè, entretingut, mordaç, provocador. El millor estil d'Enric Vila de "Lluís Companys, la veritat no necessita màrtirs" torna amb "El nostre heroi Josep Pla"
Un llibre vibrant, apassionant, polèmic, que no pot deixar indiferent a ningú que gaudeixi llegint i que basteix, pas a pas, la construcció d'un mite: el Josep Pla catalanista.
Després de més de dos anys d'investigació, Enric Vila aporta nous documents, testimonis, dades inèdites i una visió personal compromesa tant en la literatura com amb la política.

L'autor
ENRIC VILA és llicenciat en Història Contemporània i doctor en Periodisme.
Ha publicat el llibre entrevista Què pensa Heribert Barrera (2001), l'assaig Néstor Luján: el rostre o la màscara (2003), la biografia Lluís Companys,la veritat no necessita màrtirs (2006) i el llibre de records de Macià Alavedra, Entre la vida i la política (2007).
Escriu al diari Avui i al seu blog, Dietari a destemps.
Dóna classes de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna.

Fragment:
"Heus aquí un escriptor compromès amb una llengua que molts consideren o volen morta; heus aquí un escriptor que perd la salut lluitant amb la censura i que viu l'amor clandestinament, al marge de la moral franquista; heus aquí un home desenganyat, doncs, però incapaç de resignar-se, que fa la guerra pel seu compte defensant-se del ressentiment dels uns i de la mala fe dels altres. Aquest home és prou generós per no inflar les passions amb la ploma; s'ha d'estar de gairebé tot i, malgrat això, troba pocs motius per queixar-se. La vida de Pla és una vida molt ben viscuda. Pocs escriptors catalans han viscut tan a prop de la seva veritat i tan per damunt de la presó mental que produeixen sempre les circumstàncies. Per això m'agrada tant llegir-lo i ha estat per mi un exemple de vida, a més d'un pare literari".
"A Catalunya, els temperaments forts, Espanya els ofega. Mantenint el país en l'escassetat i l'estretor, fa progressar tots els covards que robarien l'últim crostó de pa del veí per sobreviure. Misericòrdia pels germans esgarriats! Ara, jo vull dir una cosa: tots aquests productes de camp de concentració, tots aquests que s'han avesat a tirar la pedra i amagar la mà, tots aquests que viuen d'especular amb els punts febles dels altres i s'enlluernen per un càrrec o una medalleta, tots aquests, val més que exercitin l'ànima o que es facin espanyols decidits perquè si un dia arribem a ser un país lliure no serviran ni per escombrar escales"
Copyright: Enric Vila
Extret de A CONTRA VENT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada