dimecres, 11 de febrer del 2009

Com va anar el partit ?

Convergencia-Casa Gran i el Rosario Central juguen un partit contra la xenofòbia

El secretari general de Convergència, Artur Mas, fa el xut d’honor i subratlla que “la Catalunya que volem fer és de pau i contra el racisme”

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha fet el xut d’honor del partit de futbol que han jugat aquest diumenge, 8 de febrer, un combinat de Convergència i la Casa Gran del Catalanisme i l’equip del Club Atlético Rosario Central de Catalunya. L’objectiu d’aquest encontre esportiu era llençar un missatge contra la violència i la xenofòbia en l'esport. El partit ha acabat amb un empat a 4.
L’acte s'ha realitzat per iniciativa de les sectorials d'Esports i d'Immigració de Convergència, i amb la col.laboració del Rosario Central de Catalunya. Aquest equip va ser salvatgement agredit fa unes setmanes, en un acte greu de violència i de xenofòbia, per un altre equip que jugava també a la tercera territorial (el Club Bada Bing, suspès cautelarment de la Lliga per la Federació Catalana de Futbol).
El president d’aquest equip i alguns dels jugadors agressors són a la presó. Recordem també que deu jugadors del Rosario Central varen ser ferits, algun d'ells greument. Artur Mas ha fet un parlament abans de començar el partit, i ha explicat que “aquest partit té un objectiu, que és demostrar a tothom i dir de forma alta i clara que el que li va passar a l’equip del Rosario Central de Catalunya no és la Catalunya que volem”.
El líder nacionalista ha subratllat que “volem una Catalunya que es manifesti sempre en pau, contra la violència i contra la xenofobia”. “Avui Convergència, la Casa Gran i tots nosaltres diem que la Catalunya que volem construïr és aquesta i no la que vau patir”, ha afegit.
El president del Club Atlético Rosario Central de Catalunya, Ernesto Sukerman, ha agraït molt especialment la presència d’Artur Mas, i ha declarat que “iniciatives com aquest partit poden ajudar a que una agressió xenòfoga com la que vam patir no es repeteixin mai més a Catalunya”. “Aquest partit amistós pretén ser un acte de desgreuge, alhora que direm clarament No a la violència i a la xenofòbia en l'esport”, han declarat els Presidents d’aquestes sectorials de CDC, Josep Maldonado i Àngel Colom, coorganitzadors de l'esdeveniment.
La iniciativa és conjunta entre CDC i la Casa Gran del Catalanisme amb el Rosario Central de Catalunya. El partit s’ha celebrat al mateix camp on van tenir lloc aquests bàrbars esdeveniments, al carrer Menorca 7, de Barcelona, a les 13.30h. Els jugadors han desplegat una pancarta amb el lema “No a la violència i la xenefòbia a l’esport, i abans del partit han sonat l’himne del Rosario Central, la sintonia de Convergència i Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya. UN EQUIP AMB NOUS CATALANS A l’aliniació de Convergència-Casa Gran hi ha estat presents, entre d’altres, Lluís Corominas, Quico Homs, Josep Maldonado, Jordi Vilajoana, Albert Marco, Marc Pifarré, Jordi Martí, Pol Lliró, Daniel Vosseler, Fermí Esteve...
També hi han jugat joves nous catalans, com Mohamed Mounadil, la futbolista d’orgien cap-verdià Sheyla Fortes, i dos afrocatalans Mudu Dieye, i David Sow, el brasiler Agnaldo Rodrigues, i el senegalés Ali Keme, a més dels exjugadors del FC Barcelona José Mari Bakero, “Torito” Zubiría i Joan Estella, entre d'altres veterans blaugrana com Cairó i Fernando Navarro.
Àngel Colom ha fet d'entrenador de l'equip de Convergència. A les grades també hi havia, entre d’altres dirigents nacionalistes, la secretària de militància, Maite Fandos, tambéregidora a l’Ajuntament de Barcelona, com Francina Vila i Mercè Homs. L'equip del Rosario Central ha jugat amb alguns dels seus millors jugadors i com veterans del club, amb el reforç de luxe de l’ex porter argentí del Barça Tito Bonano, o l’ex jugador de l’RCD Espanyol Martín Posse. L'arbitre serà l’ex col·legiat i comentarista esportiu Sergi Albert. L'amistós s’ha rematat amb un dinar de germanor a base de pa amb tomàquet al mateix camp de futbol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada